Tandklinikassistent

Tandklinikassistenten er tandlægens højre arm

Om tandklinikassistentuddannelsen

På tandklinikassistentuddannelsen får du en grundlæggende viden om pasning af tænder og tandkød. Du lærer at tage røntgenbilleder og aftryk, og om instrumenter og materialer og at gøre disse klar til tandlægen. Du lærer hvordan du  assisterer, når tænder skal renses og ved forebyggende paradentosebehandlinger. Du lærer også hvordan du holder styr på det kontormæssige – på journalerne, skriver fakturaer, bestiller forbrugsmaterialer og styrer klinikkens kalender. Du lærer også, hvordan du kommunikerer med patienter om, hvordan de bedst passer deres tænder og undgår tandsygdomme.

Arbejdet som tandklinikassistent:

Som tandklinikassistent arbejder du på en tandklinik. Du tager i mod patienter, aftaler behandlingstider og assistere tandlægen under diverse behandlinger. Det er en alsidig og udfordrende arbejdsdag, hvor kundekontakt og service er i højsædet.

  • du sørger også for alt det kontormæssige på klinikken samt tager imod kunder – og taler med patienter om forebyggelse

Job og videreuddannelse?

Tandklinikassistenter arbejder typisk på kommunale eller private tandklinikker samt hospitaler. Mange vælger bl.a. at læse videre til tandplejer, men der er også andre muligheder for videreuddannelse på del- eller heltid.


Uddannelsens opbygning:

Tandklinikassistenten består af et grundforløb, der varer 20 uger, samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder på en arbejdsplads og skoleforløb. Tandklinikassistentuddannelsen starter på grundforløb 2, dvs. du skal have lavet noget andet mindst et år efter folkeskolen. Du kan kun tage grundforløbet på CELF.

Uddannelsesforløbet ser forskelligt ud afhængigt af din baggrund, når du starter:

Direkte fra folkeskolen + 1 år? Er du under 25 år? Er du over 25 år?

Opstart to gange årligt:

Januar og august. Næste startdato er 19. januar '18.

Start på uddannelsen

I Nakskov.

Hvordan er det at være tandklinikassistent?

Michella Rasmussen, 27 år, Rødby

Tandklinikassistent er et spændende job, hvor jeg kan komme til at arbejde med mennesker. Der sker noget nyt hver dag, og det holder en i gang.

"Udover kundekontakt og at assistere ved tandlægestolen skal man f.eks. også tage telefon, ordne regnskaber og skrive journaler. "

Mød tandklinikassistent Michella Rasmussen her

Fakta om tandklinikuddannelsen

3 år og 6 mdr.
På skolen undervises du fx i: •Forebyggelse •Anatomi og fysiologi •Røntgen •Klinikadministration Du skal også have fag som dansk, hygiejne og førstehjælp.
Du skal mindst have mindst 2,0 i snit i både dansk og matematik fra folkeskolens afgangsprøve i 9. eller 10. klasse, og være vurderet uddannelsesparat af Ungdommens Uddannelsesvejledning. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, skal du til en prøve, der er fælles for hele Danmark, og herefter til en samtale, hvor det vurderes, om du kan optages på CELF. Prøven ligger primo juli og januar.
Der er også adgangskrav, når du skal videre på uddannelsens hovedforløb. For at kunne gå i gang med hovedforløbet og gennemføre uddannelsen, skal du have bestået fagene: Psykologi på E-niveau og naturfag på F-niveau. Hertil kommer et eller flere certifikatfag. Læs mere på www.ug.dk.
Det hører med til jobbet at være serviceminded, udadvendt, omhyggelig og god til præcisionsarbejde.