Hvorfor en erhvervsuddannelse?

En erhvervsuddannelse består af både teori og praksis, og fører til et job, der kræver ikke blot et godt hoved, men også kreativitet og hænder, der er skruet rigtigt på.

En erhvervsuddannelse er ikke bare en uddannelse, hver retning kræver sit særlige talent.

Erhvervsuddannelse og studenterhue i et?

Som noget nyt kan man på mange erhvervsuddannelser også tage en gymnasial uddannelse undervejs, EUX. Det giver gode muligheder for det unge menneske, der er i tvivl om, hvad han/hun allermest vil i fremtiden.

Med en EUX har man et 'ben i begge lejre', det vil sige mulighed for at gå direkte i job som faglært og tjene penge eller bruge den gymnasiale del til at læse videre.

Læs mere om EUX teknisk eller EUX Merkantil.

Muligheder i virkeligheden

Når du som forælder skal rådgive dit unge menneske, er det måske værd at tænke på, at erhvervsuddannelserne åbner ret mange muligheder. Mange forældre tænker måske umiddelbart, at gymnasierne er der, hvor de fleste muligheder er. Men det er ikke kun sådan, det er.

En erhvervsuddannelse giver dit barn en mulighed for at få en uddannelse, hvor man veksler mellem teori og praksis - hvor undervisningen bærer præg af, at man bruger sig selv på flere måder.

Det er der faktisk mange af os, der trives bedst med - og tit blomstrer det unge menneske op og får fantastiske karakterer, fordi der ikke kun vægtes det boglige, men i lige så høj grad alle de andre håndværksmæssige kompetencer, vi mennesker besidder.

 

Direkte i job 

Erhvervsuddannelse giver også en unik mulighed for, at dit barn kan begynde i et job lige bagefter. Eller muligheder for at læse videre eller oprette egen virksomhed. Og lønnen - den er faktisk ret fin på de fleste erhvervsuddannelser. Faktisk viser statistik, at livslønnen praktisk talt den samme, hvad enten du er akademiker eller håndværker.

De er der-  mulighederne. Også hvis dit barn vælger erhvervsuddannelsen.

- Se oversigt over alle erhvervsuddannelserne på CELF.

 
Hvad med praktikplads?

Det er ikke alle uddannelser, hvor det er lige let at finde en praktikplads. Men med gå-på-mod, vilje og evnen til at turde når de fleste unge mennesker langt! CELF har et praktikpladscenter, der hele tiden er i kontakt med erhvervslivet om at finde og pare elever og praktikpladser - og de er gode til at hjælpe eleverne videre.

Ellers er der mulighed for skolepraktik.  På mange erhvervsuddannelser er der uddannelsesgaranti. Det vil sige, at dit barn er garanteret at færdiggøre uddannelsen.

- Læs mere om skolepraktik.