Ansøg om optagelse

Tilmeld dig ved at udfylde et tilmeldingsskema på optagelse.dk. Du skal benytte UNI-login hvis du går i folkeskole – ellers skal du benytte NemID. Undervisningsministeriet har udarbejdet en film, der guider dig igennem tilmeldingsproceduren – Se filmen “Sådan søger du en erhvervsuddannelse” her.

OBS: på grund af tekniske problemer på optagelse.dk, kan du ikke finde uddannelserne: Gastronom og tjener. Kontakt os direkte på 54 888 999.

Adgangskrav

Vi du optages på en erhvervsuddannelse, skal du have prøvekarakteren 2 i dansk og matematik fra folkeskolen. Har du ikke det, kan du komme til optagelsesprøve i dansk og/eller matematik + deltage i en samtale. Læs mere om adgangskravene her.

Optagelsesprøver

Der er optagelsesprøver i dansk den 9. december og matematik den 12. december i både Nykøbing F. og Nakskov. Tilmeld dig hos elevvejledningen på telefon 54 888 999. Du skal dog være tilmeldt en uddannelse inden, du kan tilmeldes en optagelsesprøve.

Der er forskellige måde at ansøge påBrug for hjælp?

Ring til en elevvejleder på 54 888 999 eller skriv til vejledning@celf.dk.

Er du klar? Test det her:

Den nye erhvervsuddannelsesreform gør, at der er nye krav for at man kan blive optaget. Vil du teste, om du er klar til at starte på en erhvervsuddannelse? - Prøv vores er-jeg-klar-test her.

Til forældre

Undervisningsministeriet har lavet en guide til forældre, der skal hjælpe deres unge menneske med at tilmelde sig en ungdomsuddannelse. Læs mere her.