Hvad siger eleverne om at bo på Skolehjemmet
”Der er et virkelig godt kammeratskab. Man lærer mange at kende. Der er hele tiden noget at lave, og man kan altid finde nogen at hænge ud med,” siger Jesper Jørgensen, der også kommer godt ud af det med personalet:
”Jeg har et utroligt godt forhold til de ansatte og snakker faktisk godt med dem alle sammen. De er meget på vores niveau, føler jeg,” siger han.
Ved siden af uddannelsen bruger Jesper en hel del tid på at cykle, og han har gode muligheder for at holde formen ved lige, mens han går på CELF, der er Team Danmark-partner.
”Jeg har træner på, mens jeg går hernede. Når jeg får fri, kører jeg som regel to-tre timer,” siger Jesper Jørgensen, der drømmer om at blive professionel cykelrytter.
Cykelmekaniker
Jesper Jørgensen fra Kalundborg
”Det er fedt, at man får et indtryk af, hvordan det er at flytte hjemmefra. Man skal på en måde leve på egen hånd, men så alligevel ikke – eksempelvis bliver der jo lavet mad til en. Men man bestemmer mere selv i forhold til derhjemme, og det er rigtig rart,” siger Niels og tilføjer:
”Det er befriende at komme væk hjemmefra. Så er det ikke længere ens forældre, der bestemmer det hele. Du bor sammen med en masse andre unge og kan næsten gøre, hvad du vil.”
“Men også kun næsten. For der er visse regler på skolehjemmet. Eksempelvis skal der være ro på et bestemt tidspunkt, man skal holde det nogenlunde ryddeligt på sit værelse, mens der er forbud mod både alkohol og stoffer. På den måde er der frihed under ansvar, og det er overhovedet ikke noget problem. Der er nødt til at være nogle regler, fastslår han.”
Motorcykelmekaniker
Niels Clausen fra Holbæk
Natascha Pedersen, der er i gang med hovedforløbet på automatikteknikeruddannelsen, og som har praktikplads hos JENSEN Denmark på Bornholm, fortæller:
”Jeg er godt tilfreds med, at jeg er havnet her. Der er meget stille og roligt – ligesom derhjemme. Og så er der rigtig mange andre bornholmere. De fleste kommer hertil, når de er i gang med en uddannelse, der ikke kan tages på Bornholm alene. Det er meget, meget få, der tager andre steder hen.”
Asbjørn Andersen er oprindeligt fra Nordvestsjælland, men flyttede til Bornholm for nogle år siden.
Den 31-årige bygningsstrukturelev forklarer, at han især er glad for det sociale aspekt ved at bo på skolehjem:
”Der er nogen, der meget gerne vil lave en masse med de andre, mens andre holder sig mere for sig selv. Begge dele er helt okay, men personligt er jeg meget social, og jeg er ikke så god til bare at sidde og kigge på værelset,” siger han og tilføjer:
”Heldigvis sker der som regel et eller andet her – der er næsten altid nogen, der er i gang noget. Der er et ret specielt sammenhold, og jeg har det godt med langt de fleste mennesker her.”