EUX business

Alt det du drømmer om

Du kan blive alt det, du drømmer om. EUX Business hjælper dig med at finde din egen vej. For det, du drømmer om i dag, behøver ikke være det samme om to år. Vælg EUX Business, hvis du har drømme og ambitioner for din fremtid og ønsker en karriere med indflydelse og ansvar, og hvis du er klar til en uddannelse, der stiller krav til din faglighed, og som forbereder dig til erhvervslivet. Også på et internationalt niveau.

En EUX business er en ny uddannelse, der på 4 år giver dig både studiekompetencer på HF niveau og gør dig til faglært inden for det handel og kontor. Allerede efter to år kan du starte din karriere i erhvervslivet med en 2-årig elevplads inden for brancher som administration, økonomi, revision, shipping, butik og handel. Eller du kan læse videre på Erhvervsakademiet, Professionshøjskolen eller Universitetet, hvis det er det, du brænder for.

EUX Business udbydes i Nykøbing F. og Nakskov.

Opbygning

EUX Business er bygget op med et grundforløb på 1. år (grundforløb 1 + grundforløb 2 EUX) , hvis du kommer direkte fra folkeskolen. Hvis det er mere end 1 år siden, du er gået ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 EUX (varighed ½ år). Efter grundforløb 2 EUX starter du på studieåret, som varer 1 år. Der er følgende uddannelsesretninger på EUX:

  • Detailuddannelsen
  • Handelsuddannelsen
  • Kontoruddannelsen
Du får en lang række fag på gymnasialt niveau, der dygtiggør dig til en karriere i erhvervslivet eller til at tage en videregående uddannelse:
Fag på grundforløb 1
Dansk C, samfundsfag C, engelsk C og erhvervsfag.
Fag på grundforløb 2
matematik C, erhvervsøkonomi C, informationsteknologi C, organisation C, afsætning C og det uddannelsesspecifikke fag.
Fag på studieåret
Dansk A, engelsk B, informationsteknologi B, erhvervsret C, kulturforståelse C, tysk C, større skriftlig opgave og eksamensprojekt. Valgfag: matematik B eller afsætning B eller virksomhedsøkonomi B. Du skal vælge 2 valgfag. 

Adgangskrav & optagelse

For at søge om optagelse på EUX Business skal du have afsluttet folkeskolens 9. eller 10. klasse med mindst 02 i karakter i fagene dansk og matematik. Vi har optagelse på EUX Business to gange om året - i august (grundforløb 1) og i januar (grundforløb 2). Du ansøger om at blive optaget på EUX Business via www.optagelse.dk. Du skal benytte dit Nem-id til at logge ind med. Ansøgningsfrist: 1. marts 2018 for at blive optaget i august 2018.

Efter EUX Business?

Med en EUX Business får du masser muligheder i fremtiden inden for din uddannelsesretning (detail, handel eller kontor). Du får grundforløbet til din faglige erhvervsuddannelse, samtidig med at du får en gymnasial eksamen. Efter afsluttet EUX Business skal du to år i praktik (hovedforløb) i en virksomhed inden for din uddannelsesretning. Når du er færdig med dit hovedforløb kan du søge ind på en videregående uddannelse på Erhvervsakademiet, Professionshøjskolen eller Universitetet.

Kontakt


Tina Folmer Larsen

Vejleder

Nakskov

24676257

tila@celf.dk


Tina Marianne Foged

Vejleder

Nykøbing

54888869

tif@celf.dk