Tim Rasmussen, 22 år fra Systofte Skovby

Ta’ dig sammen, gør, hvad der bliver sagt – og husk at spørge - man bliver ikke verdensmester på en dag.

Nu ved jeg, hvad jeg vil.

Tim har været lidt rundt i uddannelsesverdenen. Han har været forbi dyrepasser-, cykelmekaniker- og it-uddannelserne plus aftjent sin værnepligt i forsvaret, inden han startede på bageruddannelsen for 4 måneder siden. Og nu har han fundet sin rette hylde, det er bager, han skal være.

Hvorfor så det? ”Det er sjovt at bage. Det er sjovt at få et færdigt produkt og få hurtig respons.”
Tim fortæller, at man skal være indstillet på at få en masse opgaver, og så skal det gå stærkt. Tim har ikke problemer med at arbejde om natten, at bære bager kræver, at du skal kunne komme op.

Om uddannelsen:
Lærerne på bageruddannelsen er Tims yndlingslærere. Den ene har baggrund som konditor, så alt skal være helt perfekt helt ned i de små detaljer. Den anden er brødbager, så her skal det være rustikt og friskt.
Om klassekammeraterne fortæller Tim: ”Vi har et rigtig godt kammeratskab, vi er gode til at tage imod nye kammerater, godt samarbejde, taler pænt med hinanden.”
Tim er i fuld gang med at søge en læreplads. Han går personligt ud og besøger mestrene og kommer tilbage efter cirka en uge med sit cv og en ansøgning. Største drøm er læreplads i et mindre velrenommeret bageri i Nykøbing F.

Hvad skal du om 10 år?:
”Jeg arbejder om bager. Min drøm er at opfinde mit helt eget brød – noget helt nyt – og så min egen bagerforretning.”