Michella Leiner, 22 år, Maribo

Jeg vil gerne hjælpe unge - f.eks. overvægtige børn på julemærkehjem, og lære børn og unge, hvad de skal spise.

Man skal gå op i gode råvarer, interessere sig for smag og sundhed, man skal være kreativ, f.eks. hvis man arbejder med børn.

Michella føler, at hun nu er komme på rette hylde. Hun er i gang med hovedforløbet på uddannelsen som ernæringsassistent. Hendes læreplads ligger i hjembyen Maribo. Michella har tidligere arbejdet både i fødevare- og rengøringsbranchen, og nu vil hun have det uddannelsesmæssige på plads.

Hvorfor valgte du uddannelsen som ernæringsassistent?
Det er spændende, udfordrende, og man møder mange mennesker. Og så har man selv mulighed for at forbedre sin livsstil. Undervisningen på uddannelsen er meget fokuseret på, at man skal vejlede andre om at spise sundt. Lærerne er meget dygtige og indstillet på at forklare flere gange. Vi er kun syv i klassen, og vi er tætte på hinanden.

Hvordan er jobmulighederne?
Sundhed er in – så jobmuligheder er ok.

Hvordan ser din fremtid ud – har du nogen drømme?
Først og fremmest skal jeg finde et arbejde og komme videre derfra. Det er min drøm at starte mit eget. En delikatesseforretningmed sæsonens varer, sund take away med deklaration på kalorier, m.v. Jeg vil også gerne arbejde som vejleder. Proppe ekstra uddannelse på, et trin ad gangen hen imod at blive dietist og coach. Vi må se hvad tiden bringer.