Sebastian, 16 år, Søllested

Det tager kortere tid at tage en EUX-uddannelse, end hvis jeg tog en gymnasial uddannelser + en erhvervsuddannelse. Med en EUX’er kombinerer jeg de to uddannelser og kommer hurtigere igennem.

Med EUX er jobmulighederne godte Det er min plan at videreuddanne mig til installatør bagefter og så finde ansættelse i en større virksomhed.

Sebastian tager hver dag den lange vej fra Søllested til Nykøbing F. for at gå på EUX-grundforløbet på elektrikeruddannelsen. Hvorfor gør han det?

Sebastian er målrettet, flittig og ambitiøs, og det skal gå hurtigt: ”EUX = videreuddannelse. Det tager kortere tid at tage en EUX-uddannelse, end hvis jeg tog en gymnasial uddannelser + en erhvervsuddannelse. Med en EUX’er kombinerer jeg de to uddannelser og kommer hurtigere igennem.  Jobmulighederne er gode, men jeg ender nok i København, eller også flytter jeg til Tyskland og arbejder der. Hamborg er et fedt sted.”

Hvordan er det at gå på EUX?
Undervisningen er god, man lærer rigtig meget, meget hurtigt. Vi har et godt sammenhold, vi er ikke en speciel stor klasse, så vi hygger os meget. Snakker, hører musik, vi spiller nok også meget – mod hinanden.