Christian Ptak, 24 år, Maribo

Jeg har valgt industritekniker fordi det er et dejligt arbejde - man kan være kreativ på en helt anden måde, end man ellers kan - og så er det fedt at styre en stor maskine og se, at der kommer et godt produkt ud af det.

Det, der tænder, er at man kan få lov at være beskidt, mens man laver noget, man godt kan lide at lave - der er god værkstedhumor, det gør arbejdet let.

Christian har lige fået læreplads hos Codan Medical i Rødbyhavn.

Jobmulighederne?
De er gode hvis man vil rejse lidt efter det gode job. Det er også en okay løn. Man kan bruge uddannelsen til mange ting – der er mange muligheder for at bygge videre, hvis det er det, man vil, og ellers arbejder man på maskinfabrikker og maskinstationer.

Hvad kræves for at blive en god industritekniker?
Man skal kunne tænke selv, og så må man ikke have 10 tommelfingre. Man skal kunne lide fysisk arbejde, man skal kunne lide at fremstille og udvikle produkter, og så skal man føle, at man gør en forskel i produktionen.

Hvordan er undervisningen og miljøet på skolen?
Undervisningen og lærerne er bestemt gode. Jeg får en masse ud af at være her, og studiemiljøet er godt. I frikvartererne hygger vi og spiser mad og snakker.