Nikolaj Lise, 19 år fra Nysted

Jeg er et udemenneske. Som landmand sidder du ikke bare i en stor maskine. Du får også masser af frisk luft, og et selvstændigt arbejde med stort ansvar. Som landmand kommer man til at arbejde med sig selv, når man skal stå på egne ben og selv løse opgaverne. Du lærer virkelig dig selv at kende.

Jeg har altid vidst, at jeg ville være landmand – at være landmand er en livsstil.

Nikolaj er færdig med hovedeforløb 1 og er nu i praktik hos Brædder I/S – et stort brug på 900 hektar plus svinebrug, der ligger på Østlolland. Nikolaj kan bedst lide at arbejde i marken og har hjulpet til lige siden, han var helt lille.

Den helt store drøm er at få sit eget brug, men Nikolaj ved godt, at det ikke bliver let. På skolesiden skal man følge godt med i undervisningen, så man kan læse videre til produktionsleder, virksomhedsleder og agrarøkonom. Og meget gerne på CELF. Nikolaj er fuldt tilfreds med lærerne, han synes de er rigtig fine, og er gode til at hjælpe alle elever – de kan se en fremtid i alle.

Skolens faciliteter er perfekte. På værkstedet lærer man at reparere alle former for maskiner, så undervisningen er ikke kun boglig.

Når Nikolaj ser fremad ligger en rejse til Australien for at arbejde på en større bedrift og opleve en anden arbejdskultur i kortene. Men først og fremmest er der drømmen om at få sit helt eget.