Jesper Thorsen,19 år, Gråsten

Lastbilerne udgør en stor investering, derfor skal de ud og køre hele tiden. Som lastvognsmekaniker skal man være god til at tænke selv, har man lyst og vilje, kan man komme langt - og så skal man være teknisk og mekanisk nysgerrig, lidt af en problemløser og hurtigt kunne stille en pålidelig diagnose.

Har du viljen og lysten til lastvognsmekaniker, så skal du give den gas!

Jesper kommer fra Rinkenæs ved Gråsten. Og der flytter han aldrig fra, siger han. Dog undtaget når han er på skoleophold i Nykøbing F.

Lige fra Jesper var 6 år, har lastvogne været Jespers helt store passion. Jesper er gået lige ind på grundforløbet efter 9. klasse og fortsatte direkte ud i lære hos Scania i Padborg. Han er færdig med sin uddannelse om et halvt år og har planer om at fortsætte som lastvognsmekaniker.

Hvordan er det at arbejde på et stort værksted?
Vi har et godt sammenhold på værkstedet. Det allerbedste er at se en vognmand, der bliver glad, for nu kører vognen igen. Vi er en servicebranche, og vi udfører et meget vigtigt stykke arbejde for kunderne. Jeg brænder for at være mekaniker. Det er en hård branche – der er tidspres, tonen kan være lidt barsk.

Hvordan er det at gå i skole og bo på CELF?
Jeg bor på skolehjem – det er ok. Vi er 13 i klassen, og vi kommer fra hele Danmark. Vi hygger os i fritiden, og vi kører frem og tilbage i weekenden nogle stykker sammen. Vi er fem, der kommer fra Jylland og to fra Fyn. Vi har det ’fandme’ godt i klassen, vi kan drille, være sure, alle er med, ingen er udenfor.

Hvordan med fremtiden?
Jeg vil meget gerne blive hos Scania – jeg har altid brændt for det mærke. Vi har lige besøgt Scania-fabrikken i Sverige – det var som at komme i himlen. På lidt længere sigt kunne jeg godt tænke mig at være leder og at have med mennesker at gøre.