Oliver Joshua Detlefsen Hast, 19 år, Sydfyn

Jeg kan lide at køre motorcykel, og så kan jeg lide at reparere motorcykler. Det er et stort præcisionsarbejde.

Har du interessen, kommer du langt. Man skal interessere sig for det, man arbejder med. Det er lige før, man skipper bruseren for komme på arbejde. Det er godt nok at have interessen, det skal nok blive perfekt, når den ruller ud.

Oliver bliver færdig med grundforløbet på motorcykelmekaniker-uddannelsen om få måneder. Oliver, der stammer fra Sydfyn, har valgt at gå på CELF fordi han kender nogen, der har gået her før – og han har ikke fortrudt sit valg.

Hvorfor motorcykelmekaniker?
Det er vigtigt, at alt er på plads, og man skal vide, hvad man har med at gøre. Alt hvad der bevæger sig ved hastighed, det kan jeg godt lide, man kan godt sige, at jeg har lidt benzin i blodet.

Hvad lærer du på grundforløbet?
Du lærer at blive god på grundforløbet. Grundforløbet er til for at lære. Mange tror ikke nok på sig selv. Det er et spørgsmål om at ville, man skal lære det fra bunden. Man skal rykke sig hele livet. Der er altid noget at lære. På værkstedet respekterer vi hinanden, vi driller hinanden venskabeligt. Det skaber socialt netværk. Lærerne er gode og retfærdige. Straffen for at sidde med mobil er at feje i 10 minutter.

Praktikplads?
Jeg har allerede i gang med at søge læreplads. Jeg søger over hele landet, om det er i Danmark eller i udlandet er underordnet, jeg flytter efter alt.

Hvordan ser dit liv om 10 år?
Om 10 år er jeg mc-mekaniker – min største drøm er at bygge specialbyggede motorcykler, cloning af flere motorcykler, café-racere. Lyden!