Stine Schleyer Pedersen, 19 år, Nakskov

Det er et selvstændigt job, hvor man får lov til at arbejde i sit eget tempo, og jeg kan godt lide at arbejde alene i fred og ro.

Og så er det nemmere at få job, når man er faglært – når du har uddannelsen, er det faktisk nemt at få et arbejde.

Stine startede på serviceassistentuddannelsen for lidt over et halvt år siden. Inden da havde hun prøvet lidt forskelligt, men hun har nu truffet sit endelige uddannelsesvalg. Stine synes rengøring er spændende, hygiejne ligeså.

Hvad skal der til for at blive en god serviceassistent?
Alle kan gøre rent, men du skal være god til at bruge hænderne og kende teknikkerne, så din krop kan holde til arbejdet.

Hvordan er det at gå på CELF?
Jeg har et rigtig godt forhold til mine lærere, de er tillidsvækkende og skaber trygge rammer. Jeg er meget glad for mine lærere, de er bare gode, de hjælper, hvis du har brug for det. Jeg er stolt af mine lærere. Vi har et rigtig godt kammeratskab. Vi sidder ved et langt bord, så alle kan være med i fælleskabet. Når det er godt vejr, går vi ud, det er godt med ilt til hjernen. Vi driller hinanden, vi er åbne overfor hinanden, og vi griner meget.

Fremtiden?
Jeg går efter at få et arbejde, når jeg er færdig. Jeg vil ud i livet og ha’ et job. Det bliver vidunderligt at få nye udfordringer, nye oplevelser og nye venskaber. En dag vil jeg måske starte min egen virksomhed. Om 10 år forestiller jeg mig, at jeg arbejder og er en dame, der har styr på livet med hus og børn, alt det man normalt drømmer om.