Patrick Nielsen, 21 år, Nykøbing

For at blive slagter skal men være serviceminded, kunne sine udskæringer, have ordenssans og have en god fysik – en ½ gris vejer f.eks. 40 kg, så muskler skal der til.

Jeg har specifikt valgt slagter, fordi jeg er serviceminded og gerne vil have med kunder at gøre.

Patrick kommer fra Nordsjælland og troede egentligt, at han skulle være traditionel håndværker så som tømrer eller murer. Men så fik han øjnene op for levnedsmiddeluddannelserne.
Patrick har bestået grundforløbet på kokkeuddannelsen med allerhøjeste karakter, men savnede det at have med kunder at gøre og at være serviceminded. Derfor er Patrick startet på slagteruddannelsen, hvor man udover at udskære og tilberede fødevarer også har med kunder at gøre.

Lige nu er Patricks første prioritet at få en læreplads. Her skal der gøres en ekstra indsats. Hvis det glipper, er der heldigvis mulighed for skolepraktik.

Hvordan er der på CELF?
Patrick er meget glad for undervisningen, hvor han får lov til at prøve noget nyt hver dag. Og faglæreren? ”Min lærer er bare det bedste.”
I det hele taget er Patrick meget tilfreds: ”Skolen har hjulpet mig meget, uden den ville jeg aldrig været kommet videre”.

Din fremtid om 10 år?
Så er jeg enten kok eller slagter og har min egen forretning inden for levnedsmiddel på en eller anden måde.