Murer

Om mureruddannelsen

På uddannelsen til murer får du en grundlæggende viden om husbyggeri. Som murer lærer du også at støbe sokkel og gulv, at arbejde med tagsten, at pudse facader samt opsætte fliser på vægge eller gulve. På skolen lærer du om de forskellige slags sten og fliser samt hvordan de holdes sammen med mørtel og fuge. Du lærer at læse en arbejdstegning og at opstille stillads. Du får også forstand på at varmeisolere og at arbejde med tagsten.

Læs mere på UG


Arbejdet som murer:

En murer arbejder med at opbygge mure og vægge, lægge tagsten og flisegulve, pudse facader, lave gårdhaver og meget andet. En vigtig del af arbejdet går ud på at kunne læse en arbejdstegning og bygge et hus nøjagtigt derefter. En stor del af arbejdet foregår i fri luft og på skiftende arbejdssteder. En murer arbejder både på nybyggeri og renovering af eksisterende bygninger, så som murer arbejder du med de allernyeste metoder samtidig med, at du også skal mestre de gamle håndværkstraditioner.


Job og videreuddannelse

Som murer bliver du typisk ansat i et murerfirma eller et entreprenørfirma. Som murer skal du regne med at have perioder med ledighed, især om vinteren.
Du kan bl.a. videreuddanne dig til kort- og landmålingstekniker, byggetekniker eller energiteknologi.


Mureruddannelsens opbygning:

Uddannelsen består af et grundforløb, der varer 20 eller 40 uger (afhængigt af hvad du har lavet før du starter), samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder på en arbejdsplads (evt. skolepraktik), og skoleforløb.

Der er flere måder at begynde en erhvervsuddannelse på. Måden afhænger af din baggrund, når du starter:

Direkte fra folkeskolen + 1 år? Er du under 25 år? Er du over 25 år?

Opstart to gange årligt:

Januar og august. Næste startdato er 19. januar '18.

Start på uddannelsen

I Nykøbing F.

Hvordan er det at være murer?

Klaus Bertelsen, 26 år, Nykøbing F.

Jeg har hele tiden tænkt, at jeg godt kunne tænke mig at lære et håndværk. Murer er et rigtigt håndværk, et flot håndværk hvor der er mulighed for kreativitet

" Jeg er glad for det og kan anbefale andre at gå her."

Mød murer Klaus Bertelsen her

Fakta

Fra 3 år og 11 mdr. - 4 år og 5 mdr.
Grundfag - dansk: 4 uger Valgfag: 4 uger Erhvervsfag: 10 uger
På skolen får du undervisning i fag som: •Matematik på F-niveau •Teknologi •Førstehjælp og •brandbekæmpelse •Grundlæggende tegning •Rulle-bukkestillads
Du skal mindst have mindst 2,0 i snit i både dansk og matematik fra folkeskolens afgangsprøve i 9. eller 10. klasse, og være vurderet uddannelsesparat af Ungdommens Uddannelsesvejledning. Hvis du ikke opfylder adgangskravene, skal du til en prøve, der er fælles for hele Danmark, og herefter til en samtale, hvor det vurderes, om du kan optages på CELF. Prøven ligger primo juli og januar.
Der er også adgangskrav, når du skal videre på uddannelsens hovedforløb. For at kunne gå i gang med hovedforløbet og gennemføre uddannelsen, skal du have bestået fagene: •Matematik på F-niveau •Teknologi på F-niveau •Uddannelsesspecifikke fag Du skal desuden have taget et eller flere certifikater, ligesom der kan være andre krav.